Home » Financieel, Nieuws

Sparen of aflossen?

Submitted by on 21 juli 2014 – 10:43No Comment

De lage spaarrentetarieven van dit moment zouden een goede aanleiding kunnen zijn om uw eigen situatie eens onder de loep te nemen. In de praktijk is het voor veel 65-plussers vaak aantrekkelijk om de hypotheek af te lossen, vooral als ze een kleine (rest)hypotheek hebben en een aardige som spaargeld op de bank. Het belastingvoordeel is voor 65-plussers die 24,1 procent inkomstenbelasting betalen veel kleiner. Bovendien voorkomt de zogenaamde ‘Hillen-regeling’ bijtelling van het eigenwoningforfait als de hypotheek volledig is afgelost. Voor 65-minners is het vaak financieel aantrekkelijker om ‘extra’ te gaan sparen via de lopende (bank)spaarhypotheek voor extra aflossing aan het eind van de rit. Op die manier blijft de hypotheekschuld hetzelfde en behoud je de hypotheekrenteaftrek.

Let op: Aflossen kan onvoordelig uitpakken bij een hypotheek waarbij u belastingvrij kapitaal opbouwt voor het aflossen van uw hypotheek, zoals de (bank)spaarhypotheek. Bespreek een voornemen om af te lossen daarom altijd vooraf met uw hypotheekadviseur of bel het team van De Koers van Gils.