Home » Belastingdienst, Nieuws

Zwartspaarders opgelet!

Submitted by on 29 juli 2014 – 07:36No Comment

De belastingdiensten van tientallen landen gaan jaarlijks de balanstotalen, rentes, dividenden en beleggingswinsten aan elkaar doorsturen. Belastingdiensten gaan niet alleen informatie over particulieren en bedrijven met elkaar uitwisselen, maar ook over trusts en stichtingen. Zwartspaarders en belastingontduikers worden met deze maatregelen de duimschroeven verder aangedraaid. Meer dan 65 landen – waaronder Nederland – hebben al toegezegd deze standaard te implementeren. Daaronder bevinden zich ook enkele notoire belastingparadijzen, zoals bijvoorbeeld de Britse Maagdeneilanden en Guernsey. De Europese Unie werd het eerder dit jaar al eens over het afschaffen van het bankgeheim. Vooral Luxemburg heeft zich hier lang tegen verzet. Het land was een van de meest populaire plaatsen om geld buiten het zicht van de belastingdienst te stallen.

Meer informatie: OECD releases full version of global standard for automatic exchange of information.