Home » Financieel, Nieuws

Campagne ‘Word wakker!’ voor zorgverzekering 2015

Submitted by on 15 oktober 2014 – 13:38No Comment

Twee op de vijf Nederlanders kijken nauwelijks om naar hun zorgverzekering. De helft van hen vertrouwt er blindelings op dat die verzekering een goede dekking geeft tegen medische kosten. Bijna de helft van de verzekerden kijkt tegen het einde van het jaar niet of de polis nog wel past bij de zorgwensen. Een op de vijf mensen leest niet alle post van de zorgverzekeraar over de polis en 22 procent controleert niet elk jaar of de polis is veranderd of niet. Eén op de drie vindt de polis zo ingewikkeld dat hij door de bomen het bos niet meer ziet en een kwart van de verzekerden vindt het kiezen van een goede zorgverzekering niet interessant. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Motivaction, in opdracht van de Patiëntenfederatie NPCF.

De NPCF is bewustwordingscampagne ‘Word wakker!’ gestart. Onderdeel van de campagne is ook een Keuzegids Zorgverzekeringen die naast informatie ook een stappenplan voor het kiezen van een zorgpolis bevat.