Home » Belastingdienst, Nieuws

Blauwe enveloppe gaat verdwijnen

Submitted by on 29 oktober 2014 – 13:12No Comment

De Belastingdienst gaat burgers stimuleren om de post digitaal te ontvangen. Begin dit jaar wees de Belastingdienst burgers al in een aparte brief op de mogelijkheid om de post digitaal te ontvangen via mijn.overheid.nl. Vanaf volgende week plaatst de Belastingdienst op iedere brief een tekstkader met het verzoek om een account op mijn.overheid.nl te activeren, aldus een bericht in het AD. Het aantal enveloppen voor belastingen en toeslagen moet uiteindelijk met 11 miljoen exemplaren omlaag. Daarvoor moet de wet nog wel worden aangepast, want op dit moment is de Belastingdienst nog verplicht om aanslagen en beschikkingen per brief te verzenden. Hetzelfde bericht in het AD vermeldt overigens ook dat de aangifte-app volgend jaar weer beschikbaar komt. De Belastingdienst wil dat de app dan door meer mensen gebruikt gaat worden. De app die de Belastingdienst in maart dit jaar lanceerde kon alleen gebruikt worden als de vooraf ingevulde gegevens compleet en correct waren. De app kon toen maximaal 200.000 keer gedownload worden, 80.000 mensen deden dat ook, maar slechts 26.000 hebben ook daadwerkelijk hun aangifte met de app gedaan. Het is nog niet duidelijk welke mogelijkheden de app volgend jaar heeft.