Home » De Koers van Gils, Opinie

Een steentje bijdragen

Submitted by on 19 januari 2012 – 15:44No Comment

Zelf ben ik een trotse vader van drie kinderen: Huub, Roos en Noor. Ik mag dan veel werken, maar als ik naar mijn kinderen kijk weet ik waar ik het allemaal voor doe. Vooral rond etenstijd, als ik de verhalen van de dag hoor. Hoe ze het gedaan hebben op school, wie met welk vriendje heeft gespeeld, dat we eigenlijk een beetje op moeten schieten want we moeten zo dadelijk nog sporten.

Alledrie zijn ze gezond en gelukkig. Mijn vrouw en ik beseffen maar al te goed dat daar niets vanzelfsprekends aan is. Vooral niet als ik hoor dat per jaar ongeveer 550 Nederlandse kinderen kanker krijgen. Veel van deze kinderen zijn pas drie of vier jaar oud. Het is bijna niet voor te stellen. Een ziekte die alles, wat gezonde mensen als ‘gewoon’ zien, verwoest. Geen sport, maar een chemokuur. Niet spelen met vriendjes, want de pijn is te groot. En 25 procent van deze kinderen overlijdt aan deze vreselijke ziekte. Het klinkt zo onwerkelijk als ik naar mijn eigen situatie kijk.

Daarom vind ik het belangrijk om mijn steentje bij te dragen, als ouder een verantwoordelijkheid te pakken, andere ouders steunen die moedeloos toe moeten zien hoe hun kind zieker en zieker wordt. Zolang er geen effectievere behandelingen voor kanker worden uitgevonden, zullen er kinderen blijven sterven aan deze verschrikkelijke ziekte. Kinderen die we allemaal zo graag een gezond en gelukkig leven toewensen.

We kunnen allemaal iets doen: geld overmaken naar Kinderen Kankervrij (KiKa). KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Ik heb ervoor gekozen een gedeelte van de omzet van De Koers van Gils over te maken naar KiKa. Net zoals ik werk om mijn eigen kinderen in hun dagelijkse behoeften te voorzien, hoop ik op deze manier ook een positieve bijdrage te kunnen leveren voor kinderen die moeten leven met kanker.

Ook hoop ik dat velen anderen met mij meedoen en de moeite nemen hierbij stil te staan en iets over te maken. Om het wat gemakkelijker te maken, maak ik een extra bedrag over voor iedereen die de Facebookpagina van De Koers van Gils ‘leuk vindt’. Niet alleen kan ik zo meer mensen op de hoogte houden van het laatste nieuws en financiele tips, maar geef ik nog meer aan KiKa naarmate er meer ‘volgers’ zijn. Mijn online marketingbudget gaat op deze manier rechtstreeks naar KiKa. En ik moet je zeggen, dat voelt heel wat beter.

Antoine van Gils

Tags:,